Praktilise seminari tsükkel. “Mehe ja naise tervis. Aita ennast ise”.

Kutsume seminarile “Mehe ja naise tervis. Seljavalu” et teada saada miks tekib seljavalu ja kuidas seda efektiivselt leevendada.

Seminarile on veel 4 kohta vaba!

Me kutsume osalema mehi ja naisi:
• kellel valutab selg kui ka neid kellel ei valuta,
• kes soovivad muuta ennast ja enda füüsilist keha,
• kes on seotud meditsiini valdkonnaga ja rehabilitatsiooniga,
• kes ise tegelevad kehakultuuri ja joogaga ning neid, kes seda õpetavad.

Sellel seminaril tutvustatakse rinnakorvi ja lülisamba rinnaosa anatoomiat ja biomehhaanikat, selgitatakse seljavalude põhjuseid ja mis on “suletud keha sündroom”. Selgitame teile, kuidas hingamine on seotud seljavaluga ning õpetame kuidas on vaja õigesti hingata, et seljavalu kaoks ja ei tekiks uuesti.

Te õpite lihtsaid kuid väga efektiivseid harjutusi, mida saab järgmisel päeval enda praktikas teostada ning kui te tunnete enda kehas muutusi võite seda teistele õpetada.

Seminari plaan:
10:00 – 10:15 Tutvumine
Teoreetiline osa.
10:15 – 11:00 “Suletud keha sündroom” – mis see on. Milline peab olema õige keharüht. Kuidas õigesti seista ja istuda.
11:00 – 11:30 Miks valutab selg. Pinges seljalihased ja roiete väljaveninud sidemed. Rinnadiafragma kui seljavalu põhjus.
11:30 – 11:50 Paus
11:50 – 12:15 Kuidas me hingame – rinnadiafragma, lihaste ja roiete vastastikune mõju. Õige hingamine: kõhu või rinna hingamine? Milline on hingamise erinevus seistes, istudes ja pikali. Õpime õigesti hingama.
12:15 – 13:30 Praktiline osa.
Rinnadiafragma vabastamine iseseisev harjutus (istudes).
Õige hingamise harjutus (pikali).
Rinnakorvi vabastamise harjutus pallidel (pikali).

Palume seminarile kaasa võtta: vihik ja pastapliiats, et üles kirjutada teile vajalikud mõtted.

SEMINARI DETAILID:

AEG:
Laupäeval, 28. septembril kell 10.00-13.30 (Tee paus 20min hinna sees )
HIND:
Seminari maksumus – 39 eurot. Hind sisaldab praktilise osas kasutamiseks kaks tennise palli, sokk ja üllatus.

REGISTREERIMINE KUNI 26.09 :
Katja Loide
katja.loide@gmail.com

ASUKOHT:
Ootame teid 28.09.2019 aadressil: Pargi 27, Jõhvi, 41537, Ida- Viru maakond, Eesti.

JUHENDAJA:
MD., DO. Sergei Tamberg-Stenkin
1996 a. lõpetas Sankt-Peterburi Riikliku Pediaatria Meditsiini Akadeemia. 1996-1998 a. lõpetas sealse kliinilise ordinatuuri kateedri rehabilitatsiooni teaduskonnas spetsialiseeritud füsioteraapia eriala. 2004 a. lõpetas Venemaa Kõrgeima Osteopaatia Meditsiini Koolis spetsialiseeritud manuaalteraapia (osteopaatia) eriala, 2005 a. avaldatud diplomitöö “Lülisamba kaelaosa põhjustatud müoopia teke ja selle osteopaatiline ravi lastel” tulemusel diplomeeriti Osteopaatia Doktoriks (DO), pärast mida ta töötas Venemaa Kõrgeima Osteopaatia Meditsiini Koolis 2005-2017 a. strukturaalse osteopaatia õppejõuna.
On osalenud diplomi järgsetel seminaridel, mida on juhendanud: DO. Viola Frymann (USA), DO. Philippe Druelle (Kanada), DO. Jean-Pierre Barral (Prantsusmaa), DO. Conrad Speece (USA), MD. Thomas Myers (USA), DO. Erik Loussouarn (Prantsusmaa), DO. Robert Rousse ja teised kuulsad osteopaadid.
DO. Sergei Tamberg-Stenkin on välja töötanud enda autori metoodika “Suletud keha sündroomi” osteopaatiline ravi ning juhendab selle järgi diplomi järgseid seminare Moskvas, Sankt-Peterburis, Krasnodaris ja Nižni Novgorodis.
2017 a. alustas ta tööd Eesti Osteopaatia Erakoolis (www.osteopaat.ee) strukturaalse ja kraniaalse osteopaatia õppejõuna. Ta on Balti Osteopaatide Assotsiatsiooni eksamikomisjoni esimees. Laste ja täiskasvanute osteopaatiline vastuvõtt toimub Tallinnas.  LISAINFO: Sergei Tamberg-Stenkin +372 5624 7481 vene keeles / +372 5399 4783 eesti keeles.

Seminar toimub vene keeles tõlkega eesti keelde.

Eesti keelde tõlgib DO. Selena Tamberg-Stenkin (osteopaat ja Eesti Osteopaatia Erakooli õppejõud).